Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη Λυκείου-Γυμνασίου Εμπεσού ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2002 στα πλαίσια του έργου «Σχολικές Βιβλιοθήκες περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος», μετά από εισήγηση του τότε Διευθυντή του Λυκείου Εμπεσού κ. Παππά Κοσμά και του Συλλόγου Διδασκόντων, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δανειστικές ανάγκες των μαθητών και των καθηγητών τόσο του Λυκείου όσο και του Γυμνασίου.

Τα βιβλία στην Βιβλιοθήκη αρχικά προήλθαν από το ΥΠΕΠΘ.  Στη συνέχεια, έγιναν δωρεές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς και από ιδιώτες όπως ο κ. Αγγέλης Κωνσταντίνος και ο κ. Ψημμένος, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.ά. Επίσης, ο κ. Κων/νος Νάκος, σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας, φροντίζει συνεχώς να εξοικονομεί σχολικά βοηθήματα για τη βιβλιοθήκη μας. Από το 2013 εως σήμερα, με την υποστήριξη του Δ/ντή  Λυκείου κ. Σαρδέλη Αθανασίου (2013-2015), του Δ/ντη Λυκείου κ. Παππά Βάιου (2015-σήμερα) και του Δ/ντη Γ/σίου κ. Σπαή Γεωργίου (2015-σήμερα) έχουν αγοραστεί περίπου 50 λογοτεχνικά βιβλία, κάτι το οποίο έχει συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των δανεισμών από τους μαθητές.

Ο χώρος της Βιβλιοθήκης είναι ζωτικής σημασίας για τους μαθητές μας. Απολαμβάνουν να περνούν χρόνο σε αυτήν είτε για να ξεφυλλίσουν κάποιο βιβλίο είτε για μελέτη, είτε για να παρακολουθήσουν το μάθημα των αγγλικών. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα συμμετέχουν ενεργά στην τακτοποίηση των βιβλίων και στην καθαριότητα του χώρου.

Υπεύθυνη για το χώρο της βιβλιοθήκης, την αγορά των βιβλίων και τους δανεισμούς είναι από το 2013 η εκπαιδευτικός του Γυμνασίου κ. Σιδέρη Γεωργία.

Φωτογραφίες

 

Ετικέτα:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>